New Moon= lite besviken!

New Moon filmen i Twilight serien har haft premiär. Jag har väntat nästan ett år på filmen och följt inspelningarna, vad som hänt runt omkring. Idag är jag glad att jag gjort det för mycket av det som är gjort av olika fans och de stilbilder som slunkit ut var bättre än själva filmen.

OBS vill du se filmen läs inte detta! Jag skriver om allt i filmen!!! Detaljer och bilder. Så spoiler varning 100%


 Twilight!
 Twilight filmen som kom ut först, var en vacker film, som allt var målat på ett harmoniskt sätt, en tavla av kärlek, romantik och krydat med ett lagom drama.

 Edward lämnar Bella!New Moon.

 Bok och film nr 2 New Moon handlar om ett uppbrott och ett svek, det handlar om att bli övergiven av den man älskar och kampen tillbaka till livet, det är en riktig emetionell berg & dalbarna.

 Men i Filmen New Moon havererar berättelsen, den hackas upp och känns som filmberättelsen inte hålls ihop.
 Istället har regisören lagt krut på helt fel grej, effekter med varulvar och pinsama klipp som ögon i mörkret. Där skrattade flickorna i publiken. Det skulle va otäkt inte skrattas!!! De garvade!
 Bellas rum som beskrivs som flickbarn rum med ett skrivbord med gammal dator? Och Jakob som ska vid det här fotot vara ca två meter lång och se ut som 22-25 årig man pga av förvandlingen? Bella ska just i den här scenen vart knäkt för Jakob ska ha varit borta utan förklaring och han ska här vilja att hon mins, men hon ska vara så emetionelt trött och slut så hon inte kan tänka? Hmm. njaa? Regisören typ hoppade det...Istället står hon Bella och tittar på en 17 årings kropp. Suck där föll storryn för mig. Inget han förvandlades till man, inget sorg, ångest, smärta, istället en arg bella som sätter knytnäve mot tydligt unga killens magmuskler...Hennes rum var så långt från vad jag läst så man baxnade.


Vad dom tappat i New Moon är poesin, flödet av kännslor, Starka känslor. Kristen Stewart´s spelar Bella som lider av hjärte sorg och förtvivlan, de märktes att hon hade ringa erfarenheter av sådan smärta, för det var inte trovärdigt smärta och ångest. Det höll helt klart inte. Det man fick se av hennes ångest var för lite i propetion till vad boken beskriver, hon går igenom ett helvete som hon inte riktigt kommer ur för en i slutet av boken...Hon kastas i kastvågor av emetioner, Känslohav som är vilt och grymt. Märks det i Filmen, nehej, typ känns som typ "det är slut" Snyfft, snyfft, snyfft, "hej Jakob ska vi leka!". Vi tappar hela känslan varför hon åker till Jakob, vad han gör för ändra hennes stat of mind, det känns som halva storryn blir sönderklippt till glimtar. Kanske New moon skulle vart två filmer. Det är som de inte fick med känslorna.
 En av scenerna som kortats ned ändrats och storryn i ny form som verkligen inte höll, de var ett nyckel ögonblick som riktigt fallerade!

Sedan ska hon bli mer än vän med Jakob Indian kille som hjälper henne tillbaka till livet, det misslyckas totalt att återge den biten, det blir mer om att Jakob sviker än bygger upp något nytt. Sedan blir man så förvirrad när de trycker ner gasen och hoppar över de viktiga känslo scenerna.


 Från Twilight filmen nr 1. När Edward suger verum ur Bellas arm, rätt lustfullt och vackert men mest av allt intenst.
Förra regisören var kvinna, hon verkligen smaska till med kärlek, känslor, gröna färgen och mystik i miljön, häftig resa i det vackra mystiska.

 Jacob som varg/varulv. Den här vargen var bäst gjord, de andra var inte lika väl gjorda.

Den här regisören för new moon, Chris Weitz som är känd från Guld Kompassen barn film som fick Oscars för specialeffekter, var just mer acction inriktad, personligen måste jag säga att Harry Potter & Sagan om ringen har 100 ggr bättre effekter än Guld kompassets barnsliga björnar och djur.

 Bella snubblar från stilla stående ner på marken! Så jävla dåligt! Sen låg hon där utan en min! Sedan kommer det jag blev riktigt sur över när folk skrattar åt effekten i bion åkte mina mungipor ned, för det hade kunnat varit en sån spänande scen, Bella ligger mitt i skogen, ljudet av tassar, något stort djur hörs runt henne. Den scenen kunde vart skitbra! Men där skrattar folk för två hel löjliga tenisbolls storlek ögon med något sjukt björn liknande figur i skuggform med typ ficklampeögon syns bakom buskar, inge smygande känsla, inget läskigt, inga effektiva ljud, bläää! Och hennes tafatta skådespel blää nr 2!

Var något bra med filmen?
 Vampyren Aro love it! Så bra! Acction i 190! Härlig miljö, synd att resten av filmen inte hade den kvalitén. Då hade det vart en kanon film. Men är New moon värd att se för den korta stunden med Volturi, yes det är den faktiskt Italien vart faktiskt de besta bitarna i filmen, igen missar han känslorna i stort men acction och dramatik håller ihop det i Italien delen.
Ja älskade Vampyrerna i Italien, the Volturi, skådespelarna, speciellt han som spelar vampyren Aro, utmärkt skådespeleri, utmärkt storry line, hela tiden i Italien hölls allt ihop tills på slutet, plötsligt vaknar Bella hemma? Va? Hur f.. kom dom hem!!!
 Volturi in acction.

Att filmen fått ett vanligt C av filmkritikerna i USA förvånar mig inte, de höll helt klart inte. Tror tjejerna kommer gilla se pojkar utan T- tröja, men vi som kom för se filmen New moon fick en märklig efftersmak i munen, inte bra kännslan i magen efter sett filmen. Nu växer kritiken mer och mer även hos fansen, att det vart för sönderklippt, att känslodelarna inte kom med, att det vart för ryckigt och att det inte blev riktigt bra. I Sverige har den fått dålig kretik av film kritikerna, klart jumbo placering, vilket är skandal med så väldigt bra bok och så stora möjligheter till bra storry line.
 Här ska Jacob se ut som två meter lång omvandlad till typ 22-25 åring på alla sätt! Nej!

Men Bella/Kristin Stewart kom inte upp i de kaliber som hade krävts. Faktiskt långt ifrån. Kanske är hon för ung skådespelare för spela det Stephenie Meyer beskriver i sin bok, ärligt tror jag inte en sån ung tjej från hollywood kan ha insikt om den formen av smärta, det var så jävla tafatt att man tappa hakan. Eller så misslyckades regisören med att få fram rätta feelingen. Hon var ju bra i första filmen? Sedan att en 17 årig kille ska förvandlas till en 22-25 årig man på en natt, den var rätt uppenbart att de skulle misslyckas med. Han såg ut som en välbyggd 17 åring, inget annat stackars Taylor spelandes Jacob, han gjorde verkligen suverent skådespel, jätte bra men han är för ung för se ut som en två meter jätte biffig man i 22-25 års ålder. Hans riktiga längd kan inte vara lång så det föll... Men sånt kan man ju skita i, men när så mycket blev sådär, eller uteblev, skratt kom på fel plats kändes helheten haltandes och sorryn drunknade...
 Bella drunknandes i havets grymma våger! På ett sätt drunknade New moon för min del på samma sätt Volturi räddar faktiskt filmen...
Robert Pattinson som spelar Edward, är ju inte med mer än i början och slutet, han spelar riktigt bra, men de skulle byggt fram hans delar, han bitar famlar i luften utan trådar att hålla i...Han sista fråga till Bella är från tredje boken Eclips och dom klipper av innan hon svarar, Frågan är: Vill du gifta dig med mig?




Kommentarer
Postat av: DicoTutto

Håller med dig helt & hållet, jag blev också besviken på New Moon. Den första filmen var dock helt fantastisk!

2010-01-02 @ 00:19:44
URL: http://dicotutto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: