Släkt träff sluta på sjukhus!


Äntligen skulle vi åka på Släkt träff min svärmors släktingar i smålan anordnade det hela.
Det var middagar, luncher och boende. Guidade turer och festlig champange, lunch på Golfklubb och middag i fd officerar mässen. Allt var perfekt, vädret var perfekt, men vänta lite perfekt?
Ah dra tillbaka lite, vår bil starta inte på Gotland dagen innan avfart, sten död. Sedan i sthlm hade svärmors bil samma problem. och liten detalj på vägen ner till Gotlandsfärgan öste regnet.. Inte så perfekt...
Och svärmor mådde inte så bra sa hon förskylning sa hon...
På bild i soligt småland med Svärmor vinkandes...



Vad hände nu då?

Jo vi kom vilse i lilla stan, he he he, men han till Lunchen och guidningen på stan.
På vandringen syntes att svärmor började bli trött, lite alvarlig blick får hon när hon mår dåligt.
Så min man Peter och hans mamma valde att gå och vila innan middagen...
Jag smet omkring och fotograferade...


Sedan vart det middag på  fd officerar mässen. Champange och massa god mat med vin bjöds det på...
Så klart så spelades det fin musik...

och mingel...



Sedan börjar jag se att svärmor inte alls är med på noterna hon plingar med koppar och skedar när folk håller tal och hon orkar helt klart inte längre hålla sig inom artighets uppförande etikett uppförande som hon i vanliga fall har svart bälte i. Något var fel. Hon ville åka tillbaka till hotellet och hon sa att hon mådde sämre.
Envis förskylning sa hon.
Vi åkte tillbaka först av alla och gick och la oss.
Nästa dag hade vi tänkt gå på guidning med utklädd guide, men efter gårdagens försämrade hälsa för svärmor avstod vi alla från guidad tur och lunch vid Golfklubben och började resan hem.
efter som vi skulle köra minst 5-6 timmar valde vi att ta en ordentlig rast på 1-2 timmar vid kolmården där min dotter var med sin killes familj.
Dem ordna så vi fick biljetter och gratis entré.
Min svärmor ville jag skulle slå sig ner och vila, men den gick inte! Hon ville inte ha något att äta eller sätta sig och ta det lugnt.
Efter ca 30 minuter promenad ville svärmor tillbaka till bilen.
Jag bad Peter att eskortera sin mamma sakta ned så skulle jag komma straxt efter.
5 minuter senare ser jag personalen på Lomården stå och prata med svärmor och min man är inte där.
Jag frågar vad som är på gång de säger att hon blivit lämnad och att hon skulle få transport ned. Jag tittar förvånat upp vart är Peter.
Hon svarar att han varit borta i 30 minuter, jag ser Peter komma och jag vet ju redan att de bara gott 5 minuter.
Peter fattar inget han går och köper tigrar och vinkar. Han tror allt är ok han hade sakt att han ville se tigrar och svärmor hade sakt att de var ok, han hade sakt jag kommer om 15-20 min, så han tror han är tillbaka i godtid.
När han får höra att hon känt sig yr och tappat tidsuppfattning m.m. så åker de med mini bil ner till parkeringen. jag halvspringer med min dotter ner till bilen.
Där ringer vi en sjuksköterska som känner vår svärmor, hon säger att vi kan resa hem och att hon kan gå till vc på måndagen efter helgen...
Jaha trodde vi ja på vägen hem blev Peters mamma ännu mer sjuk och vi satt och körde nonstopp mot sjukhuset i Stockholm, vi ringde in och sa att vi var på väg dit.
Vi hamnade i kö mellan södertälje och halunda! Så jobbigt för svärmor förstod inte varför vi inte kom fram...
Vid sjukhuset visade sig hennes blodtryck vara super högt så hon fick dirrekt hjälp och las in. Klockan nio på kvällen vandrade jag och min man ut ur sjukhuset och självklart glömt nyckeln till lägenheten hos svärmor.
Kan något mer gå fel?
Japp nästa dag glömmer min man alla mina nya fina kläder som han proppat ner i en plastpåse i stället för ha dem i ryggsäcken ! dem blir kvar på T-barnan...
Borta!
 Jag fick lite pengar på försäkringen men förlorade massa klädesplagg som var värd massa pengar..
Så resan tillbaka till Gotland vart lite mindre i bagage och helt slut!
Så slutade den släkt träffen...